Saltar apartados

Presentació

BENVINGUTS AL DEPARTAMENT DE FILOLOGIA CATALANA

 

Benvinguts i benvingudes a l’espai web del Departament de Filologia Catalana. En aquest espai podreu trobar informació abundant —tan actualitzada com resulta possible— de les activitats, les rutines, els reptes, les persones i els projectes del nostre Departament.

Amb el temps, el Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant no solament ha esdevingut un gran Departament: és també un Departament gran. Hi treballem vora cinquanta persones amb funcions docents i d’investigació que, amb el suport del personal administratiu, atenem —a més de múltiples línies d’investigació— les necessitats docents de més de 3.100 alumnes (aproximadament, el 15% de l’alumnat total de la UA).

Si els projectes d’investigació —executats i actualment en marxa— han consolidat el Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant com un dels de major prestigi en la catalanística internacional, la qualitat de la docència mai no n’ha deixat de ser una de les prioritats principals. Així, un motiu d’orgull i de satisfacció per als membres que integren el Departament és l’exquisida atenció que procurem dispensar a l’alumnat que cursa qualsevol de les assignatures de què el Departament es responsabilitza —prop d’un centenar— en estudis de Doctorat i Màster, o en titulacions com Filologia Catalana, Traducció i Interpretació, Humanitats, Publicitat i Relacions Públiques, Treball Social, Mestre (d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Musical, Llengua Estrangera i Educació Física), Psicopedagogia o Infermeria.

Més enllà dels projectes d’investigació i de la docència impartida al si de cada assignatura, el Departament de Filologia Catalana, conscient que la vida universitària ha de depassar els límits de les aules i de les monografies acadèmiques, aposta decididament per un diversificat repertori d’activitats que inclou des de la programació de conferències, seminaris, cursos, congressos, espectacles, etc. —estructurats en l’anomenat Programa d’Extensió Universitària (PEU)—, fins a la publicació de llibres (vegeu, per exemple, la col·lecció «Biblioteca de Filologia Catalana») i de revistes (Capicua i Ítaca. Revista de Filologia Catalana), tot passant per iniciatives de mobilitat, de foment de l’associacionisme o de col·laboració amb unes altres institucions.

Sobre totes aquestes coses —i encara unes altres— podreu documentar-vos en aquest lloc web institucional del Departament de Filologia Catalana. Confiem que us resulte útil com a forma d’accés a tot el volum de propostes —de treballs, de projectes, de suggeriments, d’il·lusions col·legiades— que genera una institució, la nostra, que es caracteritza, per damunt de qualsevol altre paràmetre, per la solvència professional, la calidesa comunicativa i la qualitat humana de tots els qui la fan possible. Si les consultes virtuals que hi feu no resulten satisfactòries, no dubteu a contactar personalment amb aquells que aporten cara, ulls, mans i esperit al dia a dia de l’entitat; començant, si voleu, pels qui n’integrem l’equip de Direcció: entre els molts privilegis de la nostra taleia hi ha el luxe impagable de poder servir, tan bé com sabem, qualsevol persona sensibilitzada —per un motiu o un altre— en la filologia catalana, la filologia gallega, la traducció i la interpretació o la didàctica de la llengua i la literatura.

 

Departament de Filologia Catalana


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3410

Fax: (+34) 96 590 9330

Twitter: https://twitter.com/Catalana_UA

Facebook: https://www.facebook.com/FilCatAlacant/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464