Saltar apartados

Pràctiques preprofessionals

Les pràctiques preprofessionals tenen com a objectiu complementar la part teòrica, que ofereix la llicenciatura, amb la part pràctica, que poden oferir les institucions i empreses. D’aquesta manera l’alumnat de Filologia Catalana entra en contacte amb el món laboral. Aquestes pràctiques ofereixen una part formativa i una altra de treball.

Les condicions per a realitzar aquestes pràctiques són haver superat el 50% dels crèdits del seu Pla d’estudis i estar matriculat en el segon cicle. Els interessats poden sol·licitar 3 crèdits, com a mínim, fins a un màxim de 7 crèdits de lliure elecció. Cal tenir en compte que a cada crèdit li corresponen 20 hores de pràctiques. Si l’alumnat ja ha fet servir tots els crèdits de lliure elecció, pot fer igualment les pràctiques i obtenir-ne un certificat.

El procés per a fer les pràctiques és el següent. L’alumnat fa una sol·licitud de pràctiques en la Secretaria de la Facultat. A continuació, els coordinadors i tutors resolen i fan una llista d’admesos, i d’espera si cal. Després els seleccionats es posen en contacte amb el tutor que els assignarà una pràctica, sempre d’acord amb els interessos de l’alumnat. Aquesta proposta de pràctica l’ha de signar el tutor acadèmic i el tutor per part de la institució o l’empresa en què es faran les pràctiques. I, finalment, amb aquesta proposta es formalitzarà la matrícula.

L’alumnat que inicie les pràctiques signarà, juntament amb els dos tutors, un annex en què constarà les activitats a desenvolupar, el període de pràctiques, l’horari, etc. En acabar les pràctiques, l’alumnat elaborarà una memòria. Aquesta memòria serà revisada pel tutor de la institució o de l’empresa i hi farà les remarques que considere oportunes. Posteriorment, serà el tutor acadèmic qui avaluarà la memòria i posarà la nota definitiva.

Si voleu més informació, consulteu la pàgina següent:

http://lletres.ua.es/va/practiques/practiques.html

Departament de Filologia Catalana


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3410

Fax: (+34) 96 590 9330

Twitter: https://twitter.com/Catalana_UA

Facebook: https://www.facebook.com/FilCatAlacant/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464