Saltar apartados

Programa internacional

Programa internacional 

La Universitat d'Alacant ofereix un quàdruple grau amb la Universitat de Bamberg - Otto-Friedrich-Universität Bamberg (Alemanya)

Aquest títol s'aconsegueix en cinc anys, dels quals quatre es realitzen en la Universitat d'Alacant i un en la Universitat de Bamberg. 

  • Bachelor en Romanistik per la Universitat de Bamberg
  • Grau en Filologia Catalana / Estudis francesos / o Espanyol: llengua i literatures per la Universitat d'Alacant
  • Màster en Romanistik per la Universitat de Bamberg
  • Màster oficial en Espanyol i Anglès com a segones llengües/llengües estrangeres per la Universitat d'Alacant

BAMBERG - PATRIMONI DE L'HUMANITAT

 MÉS INFORMACIÓ - FACULTAT DE FILOSOFIA I LLETRES

CONSTITUCIÓ

 

Comissió de seguiment de la titulació múltiple amb l'Otto-Friedrich-Universität Bamberg (Alemanya)

Coordinadora: Profa. Dra. Elena Sánchez López

Filologia Catalana: Prof. Dr. Josep Lluís Martos Sánchez 

Espanyol: Llengua i Literatures:  Prof. Dr. José Mª. Ferri Coll

Estudis Francesos: Profa. Dra.Amelia Peral Crespo

Centre Internacional d'Estudis Ibèrics & ISIC-IVITRA: Prof. Dr. Dr. Vicent Martines Pérez

 

Centre Internacional d'Estudis Ibèrics [CIEI] / Internationales Institut für Iberische Studien [IIIS]

INFORMACIÓ SOBRE:

Centre Internacional d'Estudis Ibèrics (Facultat de Filosofia i Lletres, Universitat d'Alacant) / Internationales Institut für Iberische Stududien (Otto-Friedrich-Universität Bamber) 

 

El Centre Internacional d'Estudis Ibèrics [CIEI] / Internationales Institut für Iberische Studien [IIIS] és creat en 2015 a conseqüència de la tasca de recerca, transferència i internacionalització, al si de l'ISIC-IVITRA (http://www.ivitra.ua.es), desenvolupada pels projectes del "Programa Prometeu per a grups d'investigació d'excel·lència" de la Generalitat Valenciana Ref. PROMETEU-2009-042 & PROMETEOII-2014-018 i del "Programa ISIC per a la constitució i acreditació d'Instituts Superiors d'Investigació Cooperativa" Ref. ISIC-2012-22, en què van prendre part Catedràtics, professorat i investigadors, entre d'altres, de la Universitat d'Alacant (coordinadora d'aquests projectes i programa d'excel·lència) i la prestigiosa Otto-Friedrich-Universität Bamberg (Alemanya), amb la col·laboració de la Seu Universitària de la Nucia (Universitat d'Alacant).

El CIIEI/IIIS és el resultat d'un conveni de col·laboració entre l'Otto-Friedrich-Universität de Bamberg, la Universitat d'Alacant (a través del Dept de Filologia Catalana on és adscrit el codirector per la UA del CIIEI/IIIS), la Seu Universitària de la Nucia i l'Institut Superior d'Investigació Cooperativa IVITRA i ajuda a promoure la cooperació entre totes aquestes institucions acadèmiques. Pel que fa a la recerca, el centre es proposa d'estudiar les diferents llengües i cultures de la península Ibèrica, amb una atenció especial al català,  des d'una perspectiva global i multidisciplinària que integri les principals aportacions de la lingüística aplicada, la dialectologia romànica i els estudis literaris. A més, el CIIEI/IIIS també te el propòsit de desenvolupar estudis de grau, de postgrau i de doctorat amb-junts.

Al setembre de 2015 es va celebrar, a la Seu Universitària de la Nucia de la Universitat d'Alacant, l'acte de constitució del CIIEI/IIIS a la Universitat d'Alacant. Calia, doncs, realitzar l'acte fundacional corresponent a la Universitat de Bamberg. En la fundació del centre a la Universitat de Bamberg van intervenir diferents autoritats acadèmiques i institucionals. Així, doncs, els professors Hans-Ingo Radatz i Vicent Martines, codirectors del CIIEI/IIIS, van obrir la inauguració i van exposar els precedents de cooperació científica i acadèmica que havien donat lloc al nou centre. Tot seguit, prengueren la paraula els professors Markus Behmer, Degà de la Facultat d'Humanitats i Estudis Culturals de la Universitat de Bamberg, Sebastian Kempgen, Vicepresident de Docència de la Universitat de Bamberg, i Juan Mesa, Degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant. Finalment, la presidenta de la Secció Filològica de l'Institutd'Estudis Catalans, la professora Maria Teresa Cabré, va pronunciar el discurs de cloenda.

Vegeu: http://www.romanistik.uni-freiburg.de/pusch/zfk/30/20_radatz.pdf

 

CONVENIO BAMBERG UA
IVITRA SEDE UNIVERSITARIA LA NUCIA
DIGICOTRACAM
 Departamento de Filología Catalana

 

 

 

 

 

 

 

Department of Catalan Studies


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3410

Fax: (+34) 96 590 9330

Twitter: https://twitter.com/Catalana_UA

Facebook: https://www.facebook.com/FilCatAlacant/

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464