Saltar apartados

Center For Catalan Studies

 

Center For Catalan Studies (1) Center For Catalan Studies (2)
 
Avui fa 4 anys vam celebrar la creació del Center for Catalan Studies a la University of California at Santa Barbara (USA) [UCSB].
El conveni ha sigut ratificat per totes dues universitats i respon a l'interès de la institució americana per a enfortir la seua vinculació docent i investigadora en matèria d'estudis catalans en tota l'amplitud de la seua expressió lingüística, literària i cultural
University of California
El nou Center fo Catalan Studies [CCS] és creat per conveni entre la UCSB i la Universitat d'Alacant [UA].
Pel conveni, a la UCSB, el CCS té seu al Department of Spanish and Portuguese, i, a la UA, té doble seu a la Facultat de Filosofia i Lletres (el conveni va ser aprovat per unanimitat per Junta de Facultat) i a la Seu Universitària de la Nucia.

 Seu de La Nucia

 

El CCS és un dels resultats d'estructura institucional duradora producte de l'activitat de l'ISIC-IVITRA (http://www.ivitra.ua.es) i, en concret, en el desenvolupament dels 2 projectes del selecte i prestigiós Programa Prometeu per a grups d'investigació d'excel·lència de la GV que l'ISIC-IVITRA va aconseguir consecutivament entre 2009-2018 (PROMETEO-2009-042, PROMETEOII-2014-022), adscrits al Dept. de Filologia Catalana de la UA, que així reforça una posició de lideratge internacional en l'especialitzat; i, enmig, el no menys selecte i prestigiós ISIC mateix (Programa per a la Constitució i Acreditació d'Instituts Superior d'Investigació Cooperativa de la GV). Un resultat d'aquest triangle de programes d'investigació d'excel·lència és el CCS-UCSB, a més del Programa de Doctorat en Transferències Interculturals i Històriques en l'Europa Medieval Mediterrània, actualment, també ben actiu (http://www.ivitra.ua.es/doctorado/doctorado.htm).

UC SANTA BARBARA

Aquests primers 4 anys de vida del CCS han estat ben intensos. Per exemple, s'han impartit 2 assignatures oficials anuals de Llengua, Literatura i Cultura catalanes --amb especial atenció, tot sia dit, al valencià - per investigadores/rs de la UA, de la Universitat de València, de la Universitat Jaume I de Castelló i de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), i és previst que també intervinguen membres d'altres universitats. Entre ens membres del CCS-UCSB hi ha membres de pràcticament totes les universitats del domini lingüístic de la llengua catalana. Estades predoctorals, postdoctorals, d'investigadors d'un i altre costat de món; congressos i simposis internacions a ambues bandes del món; publicacions indexades internacionalment; activitats de transferència, divulgació i visibilització internacional de la nostra llengua, literatura i cultura.
 
Des de la Seu Universitària de la Nucia, el Dept. de Filologia Catalana i la UA, amb coaliatge amb la UCSB, per al món.

Dossier de prensa  2017 de la creación del Center For Catalan Studies (UCSB):

Department of Catalan Studies


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3410

Fax: (+34) 96 590 9330

Twitter: https://twitter.com/Catalana_UA

Facebook: https://www.facebook.com/FilCatAlacant/

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464