Saltar apartados

Departamento de Filología Catalana - News published in September 2021

2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
January / February / March / April / May / June / July / August / September
News published in September 2021
 • Thursday, 16
 • II Jornada d'Innovació i Coordinació Docent en el Grau de Filologia Catalana

  JORNADA D'INNOVACIÓ I COORDINACIÓ DOCENT EN EL GRAU EN FILOLOGIA CATALANA

   

  La jornada, que comptarà amb la ponència inaugural del professor Daniel Cassany, de la Universitat Pompeu Fabra, es podrà seguir en línia a través d'aquest enllaç:

  https://meet.google.com/hoz-aots-hcs

  20 de setembre. En línia.  15.45 h - 19.45 h

   

 • Día Europeo de las Lenguas

  Trivial - Dia Europeu de les Llengües (amb l'escriptor Joanjo Garcia)

   

  Per a celebrar el Dia Europeu de les Llengües, enguany l'activitat que hem preparat el Servei de Llengües amb el Voluntariat Lingüístic és un trivial conduït per l'escriptor Joanjo Garcia. Podeu anar preparant els equips entre alumnat, professorat...

  Dijous, 23 de setembre - 12 h. -  Sala d'actes ed. Germà Bernàcer

 • FESTA VALOR. NIT DE RONDALLES

  Festa Valor - Nit de Rondalles al campus de la UA

   

  El pròxim 30 de setembre de 2021, a les 20:30 h, tindrà lloc en la Universitat d'Alacant la «Festa Valor. Nit de rondalles». Inaugurarà l'acte la rectora, Amparo Navarro, i després de les paraules protocol·làries de benvinguda hi participaran els autors, actors i rondallaires Joaquim Gonzàlez Caturla, Almudena Francés, Emma Lobo i Xavi Castillo.

  L'activitat està programada al Campus, a l'amfiteatre de l'Aulari II, i està coorganitzada per la Càtedra Enric Valor, el Servei de Llengües de la UA i el Departament de Filologia Catalana en col·laboració amb altres entitats d'Alacant. Es tracta d'una iniciativa amb voluntat divulgativa i lúdica, dissenyada amb la intenció que després es puga estendre a altres ciutats i municipis valencians. Simbòlicament, la nostra Universitat (que no deixa de ser la Universitat d’Enric Valor) iniciarà aquest pròxim dia 30 la proposta d'una primera Festa Valor, però es preveu que a partir d'aquesta primera Festa Valor n'hi puga haver successives celebracions, sempre amb la fórmula de la narració oral i l'esperit lúdic com a fils conductors. Fet i fet, ja hi ha programada, després de la UA, la Festa Valor de València (al Museu Valencià d'Etnologia, el 15 d’octubre), la Festa Valor de Castalla (el 23 d'octubre, a la plaça de l'Ajuntament) i la Festa Valor de la Romana (el 30 d'octubre).

  Inscripció

 • Carta de derechos digitales

  CARTA DE DERECHOS DIGITALES

   

  Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital

 • Jornadas de calidad lingüística

  JORNADAS DE CALIDAD LINGÜÍSTICA

  • 8 de octubre de de 2021.
  • De 9,30 h. a 14.00 h.

  Inscripción en el enlace

  https://www.iec.cat/jornades/ql2021.asp

 • Monday, 13
 • LOGO UA

  PREGUNTAS FRECUENTES - DESARROLLO DE LA DOCENCIA

   

  Preguntas frecuentes sobre el desarrollo de la docencia y sobre cómo actual ante determinadas situaciones.

 • Friday, 10
 • PREVENCIÓN COVID UA

  MEDIDAS PREVENTIVAS FRENTE A LA COVID-19 EN LOS ESPACIOS DOCENTES DE LA UNIVERSIDAD DE ALICANTE

   

  Con el objetivo de ordenar las medidas preventivas frente a la Covid-19 en los espacios docentes de la Universidad de Alicante, a través de sus órganos competentes se ha elaborado el protocolo de actuación para el comienzo del curso universitario 2021/22, el cual deberá conocerse y aplicarse por el conjunto de la Comunidad Universitaria.

  Atendiendo a dicho protocolo se recuerda, especialmente, la obligatoriedad de la utilización de “mascarillas homologadas” en espacios cerrados, así como el cumplimiento de las normas en el caso de síntomas compatibles con la Covid-19.

  Es fundamental tener presente que, toda la información de la UA en materia Covid-19, como noticias y preguntas frecuentes, será canalizada y actualizada a través de la siguiente Web Institucional: https://web.ua.es/es/prevencion-covid-ua/

 • Thursday, 9
 • FOTOGRAFÍA CARMELINA SANCHEZ CUTILLAS

  JORNADA CARMELINA SÁNCHEZ-CUTILLAS

  Jornada Carmelina Sánchez-Cutillas. 21 de setembre 2021

  • 11h. Inauguració de l’exposició itinerant«Des de les Fronteres del Silenci», organitzada per l’AVL.  Biblioteca General, 1a planta. A càrrec de Joan Borja i M. Àngels Francés. Es tracta d’una exposició distribuïda en quatre blocs amb un total de 12 panells explicatius que permetrà entendre perfectament la vida i l’obra d’una gran escriptora valenciana i d’una dona avançada al seu temps.
  • 11:15h. Presentació del portal de la BVMC Biblioteca d’Autora dedicat a Carmelina Sánchez-Cutillas a càrrec de Jesús Pradells i M. Isabel Guardiola. Biblioteca General, 2a planta. Sala Russell P. Sebold. o   12h. Conferència “La quotidianitat poètica de Carmelina Sánchez-Cutillas" a càrrec del Dr. Enric Balaguer. Biblioteca General, 2a planta. Sala Russell P. Sebold.

  Activitats paral·leles. Del 17 de setembre a l’1 d’octubre 2021

  • Àlbum amb les dedicatòries manuscrites més significatives d’aquesta escriptora en els llibres del llegat del poeta Lluís Alpera a la Biblioteca.
  • Mostra de cartells amb fragments de textos de diverses obres de Carmelina Sánchez-Cutillas. Edifici Biblioteca General.
  • Mostra bibliogràfica de Carmelina Sánchez-Cutillas. Biblioteca General, 1a planta.
  • Mostra de correspondència entre Lluís Alpera i Carmelina Sánchez-Cutillas custodiada en la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. Fons Carmelina Sánchez-Cutillas. Biblioteca General, 1a planta. 
 • Monday, 6
 • SENSE PÈLS A LA LLENGUA

  LA ACERA DE ENFRENTE

   

  Artículo de Carles Cortés, catedrático en el Departamento de Filología Catalana, publicado el 6 de septiembre en Diario Información

   

 • Go back to the Bulletin Board

Department of Catalan Studies


Universidad de Alicante
Carretera de San Vicente del Raspeig s/n
03690 San Vicente del Raspeig
Alicante (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3410

Fax: (+34) 96 590 9330

Twitter: https://twitter.com/Catalana_UA

Facebook: https://www.facebook.com/FilCatAlacant/

For further information: informacio@ua.es, and for enquiries on this web server: webmaster@ua.es

Carretera San Vicente del Raspeig s/n - 03690 San Vicente del Raspeig - Alicante - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464